Що Ви шукаєте?

Гальмівні пасти

Позиції 1-24 з 336

Сортувати у порядку збільшення

Позиції 1-24 з 336

Сортувати у порядку збільшення

Паста для гальмівної системи: різновиди та особливості вибору

Щоб автомобіль добре служив, був безпечний і комфортний при їзді, його потрібно правильно доглядати. Вчасно замінювати олію, своєчасно міняти спеціальні рідини та наносити пасту на деталі гальмівної системи. Наприклад, паста для гальмівних колодок потрібна не в той момент, коли вони вже скриплять, а ще задовго до того, щоб запобігти цій проблемі.

Яку вибрати та купити пасту для гальмівної системи?

Умовно даний продукт ділиться на два види: паста для поршнів супорта та протискрипне мастило для гальмівних колодок. Це різні речі з різним складом, тому плутати їх чи вважати універсальними не можна.

Паста для гальм так і називається і її призначення усувати або запобігати скрипу колодок. Її не можна наносити на частини системи, що рухаються, адже головна особливість пасти в тому, що з часом вона твердне. Тобто не змащує елементи, а бореться з високою температурою, обволікаючи їх.

А ось мастило для поршнів та циліндрів супортів – це вже зовсім інше. Її наносять на різноманітні рухливі елементи, щоб їх не заклинювало. Вона захищає від вологи, від перегріву, відштовхує бруд та сіль.

З чого складається паста від скрипу і як наноситься?

Кожен виробник використовує власну рецептуру та повний склад, звичайно ж, може бути зовсім різним. Однак глобально всі пасти мають таку основу:

  1. З міді та синтетичних та мінеральних речовин.
  2. Керамічних матеріалів і знову ж таки мінерали та синтетика.
  3. У деяких продуктах є алюміній.

Який із цих варіантів найкращий, кожен водій вирішує самостійно, спираючись на власний досвід та відчуття після використання. Відгуки в інтернеті дуже відрізняються.

Щодо нанесення, то саме паста для колодок наноситься або на антискрипну пластину, або на задню частину колодок. Зазвичай достатньо кількох крапель, тому одного тюбика або балончика вистачає дуже на довго.

Купити спрей від скрипу колодок та інші види мастил можна в магазині Avtoex

У нашому інтернет-магазині можна замовити різноманітні товари для автомобілів, у тому числі пасти для гальмівної системи. Ми співпрацюємо тільки з найкращими брендами, пропонуємо клієнтам демократичні ціни на продукцію та доставку до будь-якого міста України. Замовлення відправляємо у день оформлення та зручним для вас поштовим оператором.

Scroll To Top